1/2 Troy ounce zilveren munt Lunar 2020

1/2 Troy ounce zilveren munt Lunar 2020

Nieuwste uitgave van de Perth Mint; de 1/2 Troy ounce zilveren Lunar munt van 2020 - het jaar van de muis. Eerste uitgave van de Lunar III serie! Geslagen in 15,55 gram puur zilver (99.99%).
€ 18,50
 A Piece

Het jaar van de muis - 1/2 Troy ounce zilveren beleggingsmunt 2020

De nieuwste uitgave van de Perth Mint betreft de 1/2 Troy ounce (15,55 gram) zilveren munt van de Lunar Series. In de Lunar serie staat ieder jaar een ander dier centraal in het design en in 2020 is de muis aan de beurt. Dit is de eerste jaargang van de Lunar III serie. Zilveren Lunar munten zijn altijd erg populair bij beleggers en verzamelaars van zilveren munten.

De Perth Mint slaat deze zilveren munten in prachtige BU (Brilliantly Uncirculated) conditie en verpakt alle munten per stuk in een beschermende muntencapsule. Zo blijven de munten in goede conditie en blijft het zilver onaangetast. Het zilvergehalte van de munt is 99.99% en daarmee is de zilver Lunar net als vele andere munten geslagen in het hoogst mogelijke gehalte puur zilver.

Design van de zilveren Lunar 2020

Op de voorzijde van de munt staan twee muizen afgebeeld die aan maiskolven aan het knagen zijn. Het Chinese teken van het jaar van de muis staat tevens prominent afgebeeld met het woord 'Mouse' en het jaartal van uitgifte (2020).

Op de achterzijde van de munt is Queen Elizabeth II afgebeeld. Aangezien de zilveren Lunar munt een wettig betaalmiddel is in Australie, of althans over die status beschikt en daarvoor normaliter natuurlijk niet wordt gebruikt, dient bij dit soort munten ook altijd aangegeven te zijn wat de face value is. Daarom staan de volgende teksten tevens vermeld: Elizabeth II Australia - 1 oz 9999 ag 50 cents. De munten zijn uitgegeven in Australie en de waarde als betaalmiddel is dan ook uitgedrukt in Australische Dollars.

Munten in de Lunar serie

Naast de 1/2 Troy ounce zilveren Lunar munt is de Lunar van 2020 ook leverbaar in andere formaten. Zo wordt de zilveren variant geslagen in 1 troy ounce, 2 troy ounce, 5 en 10 troy ounce en ook 1 kilogram. De kilogram variant is vooral geliefd onder beleggers omdat het een relatief goedkope manier is om zilver te kopen. Naast de zilveren Lunars heeft de Perth Mint ook een aantal formaten van goud beschikbaar. Bij de gouden munt is er echter gekozen voor een ander design dan bij de zilveren munt. Dat doet het munthuis wel vaker om op die manier in te spelen op de verschillende smaken van verzamelaars van zilveren en gouden munten.

Meer informatie
Land van uitgifte Australië
Land van uitgifte Australië
Gewicht 1/2 troy ounce
Doel aankoop Verzamelen
Conditie Nieuw
Content 99,99%
Producent Perth Mint
Jaar van uitgifte 2020
Op voorraad Nee