10 Troy ounce zilveren munt Queens Beasts Beasts White Horse

10 Troy ounce zilveren munt Queens Beasts Beasts White Horse

De 10 Troy ounce zilveren Queens Beasts White Horse of Hanover 2020 munt, is de 9de uitgave in de queens beast serie. Deze munt is geslagen in 10 Troy ounce (311,03 gram) en bestaat voor 99,99% uit puur zilver.
€ 426,75
 A Piece

10 Troy ounce zilveren munt Queens Beasts White Horse of Hanover

De Queen’s Beasts serie is een zeer geliefde serie van de Royal Mint. In deze serie staan er 10 dieren in het teken die de Britse monarchie vertegenwoordigen. Tijdens de kroning van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II in 1953 stonden er 10 standbeelden van deze dieren die een erewacht vormden bij de ingang van Westminster Abbey. De nieuwste toevoeging aan de Queen’s Beasts serie is de White Horse of Hanover munt. De White Horse of Hanover munt is een prachtige 10 troy ounce munt geslagen in puur zilver met een diameter van 65 mm. De munt vertegenwoordigt de geschiedenis van de Hannoveraanse familie, waaronder ook koning George III. In het Verenigd Koninkrijk wordt de White Horse of Hanover munt als een wettig betaalmiddel beschouwd en daarom heeft de munt een nominale waarde. De nominale waarde van de White Horse of Hanover munt bedraagt £10.

Uitgelicht

  • 10 troy ounce (311 gram) puur zilver (99,99%)
  • Maakt deel uit van de geliefde Queen’s Beasts serie

Design van de White Horse of Hanover munt

De White Horse of Hanover munt wordt als een wettig betaalmiddel beschouwt en daarom toont de voorzijde van de munt een beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. Deze beeltenis is ontworpen door Jody Clark en om de beeltenis heen is ook de nominale waarde van de munt af te lezen. De achterzijde van de White Horse of Hanover munt is ook door Jody Clark ontworpen en toont het schild waarop de White Horse of Hanover te zien is. Rijk in detail heeft de munt een indrukwekkende uitstraling en symboliseert de band van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II met haar voorouders.

Meer informatie
Gewicht 10 troy ounce
Conditie Brilliant Uncirculated
Content 99,99%
Producent Royal Mint
Jaar van uitgifte 2020
Op voorraad Nee