Goud kopen

Goud kopen

Goud kopen kan veilig in onze webwinkel. Onze zendingen worden altijd 100 % discreet en verzekerd verzonden. De goudbaren zijn wereldwijd verhandelbaar, LBMA gecertificeerd en dragen de Good Delivery Status. Hieronder staan de gouden munten en goudbaren die wij verkopen.

  • ✔ Profiteer van de stijgende goudprijs. De goudprijs steeg meer dan 200 % sinds 2000.
  • ✔ Koop je goud snel en eenvoudig in onze webshop
  • ✔ Goud kopen als belegging of als alternatief voor sparen

Wist je dat er steeds meer mensen goud kopen omdat geld op een spaarrekening vrijwel niets meer oplevert? De spaarrentes staan historisch laag en als je de inflatie meerekent verlies je zelfs koopkracht.

Producten 1-12 van 79

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Goud kopen omdat een nieuwe bankencrisis op de loer ligt

Goud kopen doen mensen vaak omdat zij het huidige bankensysteem niet meer vertrouwen. Uit de geschiedenis van alle geldsystemen tot nu toe blijkt dat geld parkeren op een bankrekening niet zonder risico is. In tegenstelling tot wat veel mensen denken. Je hebt jouw geld uitgeleend aan de bank. De bank gaat vervolgens risicovol ondernemen met jouw geld. Om die reden krijg je ook rente. Dit is vergoeding voor het risico dat je loopt. Ten tijde van financiële instabiliteit en onrust kun je je afvragen of de rente vergoeding genoeg is voor het risico dat je loopt. Fysiek goud kopen biedt een alternatief. Je haalt op die manier een deel van jouw geld uit het systeem. Mocht een bank in de problemen komen dan leert de geschiedenis dat mensen die op tijd kozen voor goud kopen hun geld beschermden. Het hoogte punt van de crisis ligt al weer meer dan 10 jaar achter ons. Zijn de problemen in ons geld systeem structureel opgelost? Wij denken van niet. Eerder vergroot. De geldpersen draaien overuren, dit is voor mensen reden om goud te kopen en veel mensen kiezen naast goud kopen ook voor zilver kopen.

100 % Fysiek eigendom

Wij leveren jouw goud daadwerkelijk fysiek uit. Op die manier heb je jouw goud ook echt fysiek in handen. In tegenstelling tot diverse partijen die zeggen dat je via hen in goud belegt, terwijl het uiteindelijk slechts alleen papieren handel betreft. Steeds meer mensen hebben hun buik vol van dergelijke financiële beleggingsproducten en willen echt een tastbare investering doen. Fysiek goud kopen loont zich hier uitstekend voor. Is goud kopen zonder risico's? Absoluut niet. Ook de goudprijs kan sterk fluctueren. Onze klanten die goud kopen doen dit dan ook voor de lange termijn. Tevens spreiden zij vaak hun aankopen om zo gefaseerd in te kunnen stappen.

Goud kopen en goudprijs

De waarde van de gouden munten en baren wordt bepaald op basis van de actuele goudprijs. De goudprijs wordt ook wel spotprijs genoemd. De prijzen van onze producten worden elke vijf minuten automatisch aangepast aan de actuele koers.

Goud kopen, goud baren of munten?

Gouden munten zijn relatief gezien iets duurder in aanschaf dan goudbaren van een vergelijkbaar gewicht. Mocht je jouw munten weer willen verkopen dan is de verkoopprijs ook vaak iets hoger bij munten dan bij baren er van uitgaande dat de munten in goede staat verkeren.

Verhandelbaarheid van gouden munten en baren

Binnen Nederland en België zijn onze munten en baren zeer goed verhandelbaar. Wel is het zo dat handelaren hun voorkeur hebben om hun eigen 'merk' baren weer in te kopen. Het kan hierdoor voorkomen dat wanneer je een goudbaar wilt verkopen van een in Nederland of België minder bekende producent, dat een handelaar bereid is om minder geld hiervoor te geven. Internationaal gezien zijn de gouden munten beter verhandelbaar dan de goudbaren. Er zijn namelijk minder munthuizen die beleggingsmunten produceren dan fabrikanten die goudbaren produceren. Onze beleggingsmunten worden door de betreffende overheden gegarandeerd waardoor ze overal ter wereld gelijk zullen worden herkend en kunnen worden verhandeld. Een uitzondering hierop zijn de gouden tientjes. Deze zijn in Nederland goed te verhandelen. Internationaal gezien zal dit wat meer moeite kosten, echter zal een expert ze altijd op waarde weten te schatten.

Goud kopen, welk formaat moet ik kopen?

Voor zowel gouden munten als goudbaren geldt dat de kleinere formaten relatief duurder in aanschaf zijn dan grotere. Dit komt doordat de productiekosten relatief gezien hoger zijn bij kleine formaten. Hierdoor is de prijs per gram goud hoger bij kleinere formaten. Waar echter ook rekening mee gehouden moet worden is de verkoopprijs en de verhandelbaarheid. Kleinere formaten zijn over het algemeen makkelijker te verhandelen dan grote formaten. Kunt u geen keuzen maken? Kies dan voor munten of baren van één troy ounce (31.1 gram). De goudprijs wordt wereldwijd ook genoteerd per troy ounce waardoor de waardebepaling van deze munten zeer eenvoudig is.

Goud kopen zuiverheid en gewicht

Verschillende typen gouden munten en goudbaren kunnen verschillen in zuiverheid. Je betaalt alleen voor het netto goud gewicht. Een gouden Krugerrand (91.67% / 22 karaat goud) is bijvoorbeeld minder zuiver dan een Maple Leaf (99.99% / 24 karaat goud). Omdat de Krugerrand zwaarder (33,93 gram) is dan de Maple Leaf (31,1) bevatten ze toch allebeide netto evenveel goud.

LBMA geaccrediteerde goud producenten

Onze goudbaren zijn geproduceerd door London Bullion Market Association (LBMA) geaccrediteerde raffinaderijen. Deze raffinaderijen produceren ook de zogenaamde 'Good Delivery' baren van ten minste 350 troy ounce welke verhandeld worden op de Internationale London market. Lees welke eisen er gesteld worden aan een Good Delivery baar. Dat de producenten een LBMA accreditatie hebben betekent dat de ze een uitstekende reputatie hebben, zich aan specifieke technische standaarden houden en al minstens drie jaar operationeel zijn.

Legitimatieplicht bij goud kopen

Bij bestellingen van beleggingsgoud boven de €11.345 ben je door de wet op de omzetbelasting verplicht zich bij ons te legitimeren. Wij vragen je dan om een kopie of scan van jouw legitimatie naar ons toe te sturen alvorens wij de bestelling kunnen verzenden. Wij bewaren deze documenten in onze administratie.

Goud kopen en btw

Beleggingsgoud is vrijgesteld van btw. Ander goud (zoals bijvoorbeeld sieraden) niet. Alle kosten, behalve de verzendkosten, zijn al verwerkt in de prijs die je op de betreffende productpagina's ziet staan. Er zijn verder geen verborgen kosten zoals maakloon.