Gouden munten

Gouden munten

Bij Zilvergoudwinkel koopt u gouden munten die grote internationale bekendheid genieten waardoor de munten wereldwijd makkelijk te verhandelen zijn. De munten zijn wettig betaalmiddel in het land van oorsprong, maar gezien de hogere waarde van het goud wordt hier in de praktijk geen gebruik van gemaakt. Je hebt met gouden munten dus een internationale vorm van geld in handen.

Producten 1-24 van 39

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Goudprijs

De goudprijs wordt wereldwijd vastgesteld per troy ounce (31,103 gram). De waarde van onderstaande gouden munten wordt bepaald op basis van de actuele goudprijs. Deze prijs kunt u rechtsonder deze tekst vinden onder "actuele koersen". Wij passen de prijzen van onze producten elke vijf minuten automatisch aan.

Verschillende formaten gouden munten

Naast de 1 troy ounce gouden munten, verkopen wij ook kleinere gouden munten. Deze kleinere munten zijn ideaal als ruilmiddel tijdens onvoorziene omstandigheden. Ook bieden deze kleinere munten de mogelijkheid om voor een relatief klein bedrag goud te kopen. Omdat deze munten een veel lagere waarde vertegenwoordigen dan de 1 troy ounce munten zijn deze makkelijker te verhandelen dan de grote goudbaren.

Wereldwijd erkent en verhandelbaar!

De gouden munten die wij verkopen zijn erkende beleggingsmunten en zijn hierdoor wereldwijd verhandelbaar. De maakt de gouden munten tot een perfect verhandelbare belegging. Tevens heeft u de gouden munten belegging fysiek in handen en bent u niet afhankelijk van een derde.

Bescherming tegen geldontwaarding

Goud kent een rijke geschiedenis als beschermer tegen geldontwaarding. Onze klanten kiezen er voor hun (fiat) geld van de bank te halen en om te zetten in een tastbare vorm van geld die als duizenden jaren zorgt voor koopkracht behoud. Uiteraard fluctueert de goudprijs sterk waardoor er tussen tijds verliezen ''op papier'' kunnen ontstaan, zolang u de gouden munten echter nog niet verkocht heeft is van daadwerkelijk verlies geen sprake. Wij verkopen zowel gouden munten met een netto goudgewicht van 1 troy ounce (31,103 gram) maar ook kleinere gouden munten van 1/2 oz, 1/4 oz, 1/10 oz en zelfs 1/20 oz. Door de kleinere gouden munten te kopen kunt u ook met relatief kleine bedragen goud kopen.

Meest verkochte gouden munten

De meest verkochten gouden munten zijn de Maple Leaf Goud, de Krugerrand Goud en de American Eagle Goud. Niet alle gouden munten hebben de zelfde zuiverheid. Zo heeft de Maple Leaf goud een zuiverheid van 99,99%, de American Eagle goud een zuiverheid van 91,67% en de Krugerrand Goud een zuiverheid van 91,67. Deze munten zijn aangevuld met wat koper om de munt krasbestendiger te maken. De Maple Leaf Goud is namelijk erg gevoelig voor krasjes. Belangrijk is dan de munten goed te bewaren in de tube of een muntcapsule. Alles munten bevatten overigens wel 31,1 gram goud, dit is 1 troy ounce. Vaak wordt er ook 1 ounce gezegd, afgekort 1 oz.

Doel aanschaf

Bij aanschaf van de gouden munten of baren is het belangrijk om af te wegen wat het doel is van uw aankoop. Koopt u goud puur als belegging of koopt u goud om uzelf in te dekken tegen een verslechtering van de financiële crisis. Wanneer u goud koopt als belegging dan kunt volstaan met goudbaren aangezien deze goedkoper zijn in aanschaf. Voorziet u een situatie waarin u betalingen wilt gaan doen met goud dan zijn munten handiger aangezien gouden munten makkelijker te verhandelen zijn en verkrijgbaar vanaf 1/20 troy ounce. Een algemene stelregel is: hoe groter het gewicht van de gouden munt of baar, hoe dichter de prijs bij de goudkoers ligt.

Goud en btw

Beleggingsgoud is vrijgesteld van btw. Een gouden munt moet hiervoor een zuiverheid hebben van ten minste 900/1.000.