Goudprijs

Goudprijs

De actuele goudprijs in zowel Euro's als Dollars vindt u op deze pagina. De prijzen in de tabel en in de grafiek worden standaard in Euro's per troy ounce weergegeven. Een troy ounce is de meeste gebruikte gewichtsmaat voor edelmetaal. Een troy ounce weegt omgerekend 31,103 gram. De meest verkochte gouden en zilveren beleggingsmunten, zoals bijvoorbeeld de Krugerrand Goud en de Maple Leaf Goud wegen exact een troy ounce. De prijzen worden om de vijf minuten geüpdatet. Ververs deze pagina om de laatste koersen in te laden.

Historische goudprijs en evolutie goudprijs

Om de historische goudprijzen te bekijken kan je rechtsboven de grafiek een tijdspanne kiezen. Afhankelijk van de gekozen periode kan het even duren om de data in te laden. De goudprijs in Euro's gaat terug tot 4 januari 1999. Sinds deze datum worden de koersen in euro's weergegeven. In Dollar's kan je de goudkoers terugzien tot 2 januari 1968. Dit betreft de London AM Fixing wat gezien wordt als de internationale maatstaf voor de prijs van edelmetaal transacties en producten. Dit is de ideale manier om de evolutie van de goudprijs in beeld te zien.

De goudprijs is de basis voor de prijs van onze gouden munten en baren

De actuele goudprijs is de basis voor de verkoopprijs van onze gouden munten en baren. De prijzen van fysiek beleggingsgoud zijn vrijwel altijd iets duurder dan alleen de spotprijs van het goud. Dit omdat de Mints (producenten) een zogenaamde premium hanteren om de producten te maken. Ook zitten de vervoerskosten, verzekeringskosten en een verkoopmarge in de munten verwerkt.

Goudprijs per kilo

Wil je de goudprijs in troy ounce (31,101 gram) of per kilo zien? Kies dan voor 'troy ounce' of 'kilo' linksboven de grafiek. Hiermee krijg je een goede indicatie van de waarde van jouw goud.

Disclaimer

De grafieken module bevindt zich momenteel in de beta fase. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de getoonde prijzen/koersen.