Zilver kopen

Zilver kopen

Zilver kopen kan veilig in onze webwinkel. Wij leveren in heel Europa.

  • ✔ Profiteer van de stijgende zilverprijs. In 2000 stond de zilverkoers nog rond de $5.
  • ✔ Snel en gemakkelijk zilver kopen in onze webshop
  • ✔ Zilver kopen als belegging of als alternatief voor sparen

Je betaalt slechts 21% btw over onze winstmarge. De marges zijn erg dun in deze markt. Het komt vaak neer op slechts 0,5 % btw!

Producten 1-24 van 25

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Waarom zilver kopen?

Hier vind je alle zilveren producten die wij op dit moment fysiek aanbieden. Het assortiment bestaat uit twee verschillende soorten beleggingsproducten: zilveren munten en zilverbaren. Al deze producten zijn van de hoogste kwaliteit zilver.

Investeren in fysiek zilver wordt veelal gezien als een mogelijkheid om jouw vermogen te beschermen. Net als goud heeft zilver een monetaire waarde. Dat wil zeggen dat een dergelijk product als betaalmiddel kan functioneren. Deze waarde kan net als bij andere beleggingsproducten fluctueren. De fluctuatie van de zilverprijs is afhankelijk van een aantal factoren.

De eerste oorzaak voor deze fluctuatie is te wijten aan het gebruik van zilver in diverse industriële en commerciële toepassingen. Zilver heeft namelijk een hoog elektrisch en thermisch geleidingsvermogen, waardoor het gebruikt wordt in onder andere elektronica.

Buiten industriële toepassingen wordt de vraag naar zilver bepaald door gebruik bij juwelen en fotografie. Deze drie onderdelen tezamen bepalen voor 95% de vraag naar zilver.

Daarnaast wordt zilver slechts beperkt gerecycled, waardoor het steeds schaarser wordt.

Zilver kopen als belegging

Naast de mensen die zilver kopen als veilige haven zijn er ook veel mensen die zilver kopen meer als een (speculatieve) belegging zien. Zij verwachten met name een grote toename van de vraag vanuit de industrie.

Met zilver kopen speculeren deze mensen dus op een naderend te kort aan zilver. Ook zijn er veel mensen die zilver kopen omdat zij vroeg of laat een enorme stijging van de beleggersvraag verwachten als mensen de koers steeds verder zien oplopen dan wel steeds meer mensen zilver kopen omdat zij bang zijn voor koopkracht verliest van hun geld op de bank.

Hierbij wordt vaak aangehaald wat er op Cyprus gebeurde, toen mensen plotseling niet meer bij hun geld konden komen. Waardoor een groot deel, met name vermogende mensen, werd geconfisqueerd omdat de betreffende Banken anders failliet gingen. Dit is toegestaan omdat spaarders feitelijk hun geld risicovol hebben uitgeleend aan een bank en hier een risicopremie voor ontvangen genaamd rente.

De laatste jaren is deze rente echter extreem laag, waardoor veel mensen zich afvragen of de lage rente wel in verhouding staat tot het uitlenen van geld aan een bank. Zilver kopen kan een alternatief zijn voor sparen (geld uitlenen aan banken tegen een vergoeding).

Er is weliswaar een depositogarantiestelsel alleen is de pot met geld niet groot. Waardoor de vraag is hoeveel spaarders daarmee gered gaan worden. Niet voor niets wordt er wereldwijd aan wetgeving gewerkt om confiscatie van spaargeld mogelijk te maken.

Lees ook ons blog daarover: Depositogarantiestelsel en Bail-in

Zilverprijs

De prijs van zilver wordt, naast de Dollar, dikwijls gemeten door middel van de goud/zilver ratio. De ratio ligt momenteel vrij hoog, wanneer vergeleken met de historische ratio. Veel experts geloven dan ook dat de ratio zal gaan afnemen en blijven zilver kopen. De combinatie van het hoge gebruik van zilver in industriële toepassingen en de goud/zilver ratio zorgen enerzijds voor fluctuaties in de prijs maar anderzijds ook in interessante mogelijkheden om te investeren in fysiek zilver ten opzichte van goud.

De prijs van de munten, baren en muntbaren wordt bepaald op basis van de actuele zilverprijs. Deze zilverprijs ziet u rechtsonder op de pagina. De prijzen van de producten worden automatisch elke vijf minuten aangepast.

De verwachting is dat de vraag naar zilver de komende jaren alleen maar verder zal toenemen terwijl het aanbod structureel lager ligt. Dit komt omdat mijnen niet in staat zijn om de productie van zilver op korte termijn op te voeren. Zilver wordt deels geproduceerd als bijproduct van onder andere koper, lood en zink waardoor het aanbod deels vastligt. Omdat er nog steeds een sterke discrepantie bestaat tussen het aanbod en de vraag naar zilver is de potentiële waardestijging uitermate groot.

Zilver kopen als veilige haven

Ondanks dat de zilverprijs sterk kan fluctueren zien veel edelmetaalbeleggers zilver kopen als veilige haven ten tijde van financiële onrust en instabiliteit. Gemiddeld vindt er om de 40 jaar ongeveer een reset plaatst in het geldsysteem. De laatste grote reset was toen in Amerika de goudstandaard werd afgeschaft. Geld was plotseling niet meer gedekt door goud.

De overgang van de Gulden naar de Euro kunt u ook zien als een reset. Veel mensen ervoeren een verlies in koopkracht. Veel producten waren in ééns duurder. Zilver kopen voor dat de omwisseling van Guldens naar Euro's plaats vond kon mensen bescherming bieden tegen dit koopkrachtverlies.

Vele edelmetaalexperts verwachten een reset van de Dollar, gezien de enorme schuldenpositie en landen als Rusland en China die werken aan hun eigen munt. Dit vormt een directe bedreiging voor de Dollar en de koopkracht daarvan. Dit is voor veel mensen reden om zilver te kopen en uiteraard ook goud. Dit is ook wat centrale banken van landen als China en Rusland massaal doen. Mensen in India zijn vooral fan van zilver kopen. De vraag is enorm.

Zilver kopen zonder btw

Op de zilveren munten en de kilo munten is de margeregeling van toepassing. Dit houdt in dat er 21% btw wordt gerekend over de bruto winstmarge en niet over de gehele verkoopprijs.

Hier heeft u als particuliere klant voordeel van. De belastingdienst schrijft ons voor dat wij de btw niet mogen vermelden op de factuur wanneer wij gebruik maken van de margeregeling. Vandaar dat u de btw ook niet terugziet in uw winkelwagen.

Zilverbaren worden niet verhandeld onder de margeregeling en worden daarom belast met 21% btw over de gehele verkoopprijs. De zilverbaren zijn met name voor zakelijke klanten interessant als beleggingsoptie. Aangezien u de btw kan terugvragen bij de belastingdienst.

Fysiek of digitaal zilver?

Zilver kopen kan op verschillende manieren. Je kan in zilver beleggen door bijvoorbeeld een ETF, een digitaal beleggingsproduct te kopen. Er zijn tal van manier om te profiteren van een stijgende zilverprijs. Zilver kopen kan bij ons alleen fysiek.

Het probleem met digitale producten is dat er veel onzekerheid is over de dekking van de producten en de risico's ervan. Wij worden vaak geconfronteerd met mensen die veel geld op de beurs hebben verloren door beleggingsproducten te kopen, met veel en vaak ondoorzichtige risico's.

Mensen komen bij ons voor een tastbare investering in fysiek zilver. Je weet wat je hebt en je hebt geen tegenpartij risico. Jij bent 100% eigenaar. Dit geeft veel mensen rust. Vergeet echter niet dat de zilverprijs sterk kan schommelen en er tussentijds ook flinke dalingen kunnen zijn.

Fysiek zilver kopen is dan ook niet geschikt voor de korte termijn. Je moet het echt zien als een belegging voor de lange termijn. Als je stress krijgt van tussentijdse dalingen, die op kunnen lopen tot 50 %, vraag je dan af of deze investering geschikt voor je is. Vanwege de heftige koersschommelingen kopen veel mensen hun zilver in stappen aan.