Beleggingsmunten

Beleggingsmunten

Zilveren beleggingsmunten zijn munten die speciaal voor beleggers in fysiek zilver zijn. De premies van deze munten zijn laag, waardoor je voordelig investeert in fysiek zilver. Het design van de munten is ieder jaar hetzelfde, waardoor er geen verzamelwaarde is.

Je schaft deze munten per tube of monsterbox voordelig aan. Bij Zilvergoudwinkel koop je wereldwijd bekende zilveren beleggingsmunten voor een scherpe prijs!

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een beleggingsmunt

Wij verkopen in onze winkel zowel beleggingsmunten als verzamelmunten. Qua zilvergehalte verschillen beide soorten munten niet, alles is zuiver zilver. Beleggingsmunten hebben een prijs die dichter bij de zilverprijs ligt en de munten kennen nauwelijks verzamelwaarde. De waarde van de munt wordt bijna geheel bepaald door de actuele zilverprijs. Verzamelmunten hebben vaak een ontwerp dat elk jaar veranderd en een lagere oplage. Hierdoor krijgen de munten na een aantal jaren aanzienlijke extra verzamelwaarde.

Beleggingsmunten zijn couranter dan verzamelmunten

Hoewel verzamelmunten meer waarde zullen krijgen na een aantal jaar, worden ze vaak minder snel en in kleine hoeveelheden verkocht. Zilveren beleggingsmunten worden op elk moment van de dag, over de hele wereld, gehandeld. Je kan deze munten dus overal verkopen voor een goede prijs.

Wettig betaalmiddel in land van herkomst

De munten zijn wettig betaalmiddel in land van herkomst. De zuiverheid van de munten wordt gegarandeerd door de betreffende overheden. Deze zilveren munten hebben een nominale waarde waardoor ze in theorie gewoon als normaal betaalmiddel kunnen dienen. In de praktijk worden ze hier niet voor gebruikt omdat de zilver waarde vele malen hoger is dan de nominale waarde.

Beleggen in fysiek zilver geeft u meer zekerheid

Door fysiek zilver te kopen in de vorm van beleggingsmunten ben je gegarandeerd honderd procent eigenaar en heb je jouw belegging in eigen beheer. Lees meer informatie over de voordelen van fysiek zilver ten opzichte van zilver kopen via de bank.

Gunstig btw tarief op zilveren munten

De zilveren munten vallen allemaal onder de margeregeling. Dit houdt in dat je relatief een lager bedrag aan btw betaald bij het kopen van zilver. De btw wordt namelijk alleen gerekend over de bruto winstmarge van de totale verkoopprijs. Dit maakt zilveren munten een aantrekkelijk beleggingsproduct voor met name particulieren. Zilverbaren zijn voor particulieren die willen beleggen in zilver niet gunstig, omdat zilverbaren niet verhandeld mogen worden onder de margeregeling. Je betaalt hierdoor 21% btw over zilverbaren, die particulieren niet terug kunnen vorderen.