Zilverprijs

Zilverprijs

De zilverprijs is de basis voor de prijs van onze zilveren munten en baren

De actuele zilverprijs is de basis voor de verkoopprijs van onze zilveren munten en baren. De prijzen van fysiek zilver zijn vrijwel altijd iets duurder dan alleen de spotprijs van het zilver. Dit omdat de fabrikanten een zogenaamde premium hanteren om de producten te maken. Ook zitten de vervoerskosten, verzekeringskosten en een verkoopmarge in de prijs verwerkt.

Omdat zilver wordt gezien als industrieel product, moet je bij de aanschaf van zilverbaren rekening houden met 21% btw. Daarom adviseren wij particulieren om te kiezen voor zilveren munten. Deze vallen onder de margeregeling. Hierdoor betaal je alleen btw over onze winstmarge, dit zit al in de prijs. Hierdoor betaal je vaak slechts 0,5% in plaats van 21% btw, wat vele malen goedkoper is.

zakelijke klanten mogen de btw van de ziverbaren terugvragen bij de belastingdienst. Waardoor zilverbaren gunstiger zijn al investeringen fysiek zilver

zilverprijs per kilo

Wil je de zilverprijs in troy ounce (31,101 gram) of per kilo zien? Kies dan voor 'troy ounce' of kilo' linksboven de grafiek. Hiermee krijg je een goede indicatie van de waarde van jouw zilver.

Disclaimer

De grafieken module bevindt zich momenteel in de beta fase. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de getoonde prijzen/koersen.