Palladium & Platina

Palladium & Platina

Beleggen in palladium en platina kan veilig in onze webwinkel. Wij leveren door heel Europa. Wij verkopen palladium munten en platina munten. Al deze producten zijn van de hoogste kwaliteit platina en palladium. Beleg in één van de schaarste grondstoffen ter wereld.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Productie Palladium

De grootste producerende landen van Palladium zijn Rusland en Zuid-Afrika. Deze landen geven aan dat het steeds lastiger wordt de productie op peil te houden. Hierdoor komt er steeds minder Palladium op de markt. Ook de instabiliteit in Zuid-Afrika heeft een negatieve invloed op de productie. Omdat palladium nog veel schaarser is dan platina maakt dit het tot een zeer interessant en kansrijke belegging volgens vele grondstof beleggers. De meest bekende en legendarische grondstof belegger is Jim Rogers.

Enorme vraag uit Azië

Door enorme economische groei, die vooral te vinden is in het oosten van de wereld, neemt de vraag toe. Met name door de vele industriële toepassingen die Palladium heeft.

Vlucht uit valuta

Wereldwijd zie je een vlucht uit valuta naar meer tastbare investeringen en beleggingen. Palladium is daar één van, naast zilver kopen en goud kopen kiezen steeds meer beleggers er voor ook een deel van hun vermogen in palladium en platina te investeren. In de jaren 90 steeg de Palladiumprijs met 400 %. Dit werd veroorzaakt doordat vrijwel alle auto's van een katalysator voorzien moesten worden, omdat men meer milieuvriendelijke auto's wilden produceren. Later is overgegaan op het goedkopere platina. Hierdoor daalde de koers flink na het jaar 2000. Hierdoor daalde de platina prijs op zijn beurt met 100%. Op dit moment is de Palladiumprijs volgens Jim Rogers zwaar onder gewaardeerd en dus een interessante belegging.

Waarom Platina kopen?

Platina wordt net als palladium veel gebruikt in de industrie voor tal van toepassingen. Zo wordt het gebruikt in de auto-industrie, de medische sector, worden er sieraden van gemaakt en wordt het gebruikt voor elektronica.

Ongeveer 80 % van het aanbod komt uit Zuid-Afrika. De productie kan instabiel zijn veroorzaakt door de instabiliteit in het land zelf. Maar liefst 20 % van de platina productie gaat naar de juwelenindustrie. Het edelmetaal is zeer krasbestendig en glimt fantastisch. Het edelmetaal is zeer geliefd onder de vermogende mensen net als zilveren munten en gouden munten.

Platina is momenteel ongeveer 30 keer schaarse dan goud terwijl de prijs per ounce ongeveer gelijk is. Je kan platina hierdoor zien als onder gewaardeerd. Zoals je weet zijn wij zeer positief te aanzien van de goudprijs de platina prijs kan daardoor dus nog eens extra gaan stijgen als en de verhouding terug loopt en de goudprijs stijgt.

Waarom palladium kopen?

Palladium is de meest zeldzame grondstof ter wereld. Het edelmetaal wordt veel gebruikt in de industrie voor tal van industriële toepassingen. Palladium is vooral populair onder grondstofbeleggers omdat het aanbod er van steeds beperkter wordt en de vraag groter. Het wordt in rap tempo schaars.